Śliwkowy Konkurs Kulinarny
Treść
Stowarzyszenie "Na Śliwkowym Szlaku" ogłasza Śliwkowy Konkurs Kulinarny.
Zapraszamy do udziału i życzymy wielu pomysłów.
Regulamin „Śliwkowego Konkursu Kulinarnego”
1. Organizator konkursu:Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku”.
2. Cele:promocja obszaru Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” poprzez wyłonienie najciekawszych potraw z wykorzystaniem śliwek (świeżych, suszonych, mrożonych, etc.), a także zaprezentowanie szerokiemu gronu odbiorców bogactwa i różnorodności tradycji kulinarnych
3. Tematyka konkursu:
· Konkurs przeprowadzony zostanie w dwóch obszarach tematycznych
Kategoria I: dania główne, zupy, przystawki
Kategoria II: desery, wypieki, konfitury, napoje
· Jeden uczestnik może zgłosić jedną potrawę w każdej kategorii
4. Adresaci konkursu
W konkursie mogą wziąć udział wszyscy chętni, którzy spełnią określone w niniejszym regulaminie wymagania
5. Przebieg konkursu:
I. Ogłoszenie: 1 maja 2010, zakończenie: 11 września 2010
II. Konkurs przebiegać będzie w dwóch etapach:
- Zgłoszenie potrawy (pobierz) do biura Stowarzyszenia najpóźniej do dnia 6 września 2010 pocztą, mailem lub osobiście (liczy się data wpływu)
- Wzięcie udziału w imprezie podsumowującej konkurs w dniu 11 września i prezentacja konkursowych potraw (Uwaga: W II etapie konkursu mogą wziąć udział tylko te osoby, które przyślą wypełnione karty zgłoszeniowe w wymaganym terminie)
III.Podczas imprezy podsumowującej, która odbędzie się 11 września 2010 w Bacówce „Biały Jeleń” w Iwkowej uczestnicy konkursu zaprezentują gotową potrawę do oceny przez jury konkursowe. Po rozstrzygnięciu odbędzie się degustacja wszystkich potraw.
6. Ocena potraw
Oceny potraw dokona Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora. Jury będzie oceniać potrawy biorąc pod uwagę: smak potrawy, oryginalność, łatwość przyrządzenia, sposób zaprezentowania potrawy. Decyzje komisji konkursowej są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
7. Nagrody
Jury przyzna 14 nagród rzeczowych o wartości 150 zł każda. Dodatkowo informacje o każdej z wyróżnionych potraw oraz jej autorze znajdą się w śliwkowej książce kulinarnej, która ukaże się w 2011 roku.
8. Informacje dodatkowe
· Organizator nie zwraca potraw biorących udział w konkursie ani poniesionych przez uczestników kosztów,
· Organizator zastrzega sobie prawo do opublikowania imion, nazwisk, zdjęć i informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu oraz do zamieszczania informacji o potrawach konkursowych w swoich materiałach i kampaniach promocyjnych,
· Podmioty biorące udział w konkursie użyczają prawa do wykonywania prezentowanych potraw innym podmiotom,
· Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w regulaminie,
· Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do unieważnienia konkursu bez podawania przyczyny.
· Wszystkie kwestie, których nie obejmuje regulamin, ustala organizator.
· Wszelkich informacji o konkursie udziela biuro Stowarzyszenia „Na Śliwkowym Szlaku” Iwkowa 468, Tel. 14 684 45 49, biuro@nasliwkowymszlaku.pl, www.nasliwkowymszlaku.pl
Autor: LC